Soal Vocabulary Bahasa Inggris SD & Kunci Jawaban

Soal Vocabulary Bahasa Inggris SD & Kunci Jawaban – Kosakata merupakan hal penting yang harus dipahami oleh seseorang yang hendak belajar dan menguasai suatu bahasa. Dengan menguasai kosakata, kita akan mudah mengutarakan apa yang kita pikirkan atau apa yang kita mau dalam suatu bahasa. Mempelajari kosakata haruslah sejak dini agar perbendaharaan kosakata kita bagus. Berikut adalah soal kosakata (vocabulary) Bahasa Inggris SD.

Choose the correct answer from the direction a, b, c, or d.

1. A part of body that is used to see something is … .
a. Eyes
b. Ears
c. Hands
d. Legs

2. Wina went to a dentist because her … were in pain.
a. Stomach
b. Foot
c. Teeth
d. Hand

3. Dina … the dancing competition. She is very happy.
a. Gets
b. Loses
c. Takes
d. Wins

4. A: Can you help me?
B: Yes, what can I help you?
A: Please … these books to my table in the office.
B: Yes, Sir.
a. Bring
b. Take
c. Read
d. Give

5. Bino’s bicycle is broken. He is very … now.
a. Happy
b. Excited
c. Sad
d. Scary

6. The test was very … for Indah. She got 100 for her score.
a. Difficult
b. Easy
c. Hard
d. Expensive

Baca Juga:  Contoh Soal Bahasa Indonesia Kelas 1 SD Semester 1 & 2

7. The students … in the school from Monday to Saturday.
a. Study
b. Play
c. Sleep
d. Work

8. Kinan did not take her breakfast. She is feeling … now.
a. Sad
b. Angry
c. Happy
d. Hungry

9. Dinda : Wow you have a new hat. It is so fit in your …
Nita : Yes, thank you. I like my new hat.
a. Feet
b. Head
c. Ear
d. Finger

10. The horse runs so … .
a. Slow
b. Cute
c. Fast
d. Small

11. The color of the butterfly is very … .
a. Beautiful
b. Small
c. Big
d. Fast

12. Jimmy breaks Nio’s new phone. Nio feels very … .
a. Hungry
b. Angry
c. Noisy
d. Happy

13. My little brother is hungry, so I … a meal for him.
a. Save
b. Help
c. Make
d. Drink

14. Intan : I have two dresses, blue and pink. Which one is good for Via’s birthday?
Fina : Umm.. I think the pink one is good.
Intan : Okay, I will … the pink dress.
a. Break
b. Throw
c. Wash
d. Wear

15. The whiteboard is very … . The teacher asks me to clean it.
a. Clean
b. Dirty
c. High
d. Cheap

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 dan Kunci Jawaban

16. My family and I want to go to London from Indonesia by …
a. Plane
b. Bicycle
c. Motorcycle
d. Train

17. Alex did not … hard last night, so he did not pass the exam.
a. Work
b. Sleep
c. Play
d. Study

18. The students have flag ceremony on … .
a. Monday
b. Saturday
c. Thursday
d. Sunday

19. At the beach, we can see seagull, seashells, people with their children, water, and … .
a. Factory
b. Television
c. Sofa
d. Sand

20. A lion is … , but an elephant is bigger than a lion.
a. Small
b. Big
c. Short
d. Tall

21. Sugar is sweet, but honey is … than sugar.
a. Saltier
b. Spicier
c. Sweeter
d. Bitter

22. Danu is a … teacher. Every student loves him so much.
a. Kind
b. Scary
c. Arrogant
d. Stingy

23. A nurse is working in the … .
a. Train station
b. Cinema
c. School
d. Hospital

24. Shinta : Do you have a … ?
Shopkeeper : Yes, we do. The fruit section is right there.
a. Red book
b. Red apple
c. Red bag
d. Red plate

25. I think this soup is very … . You put too many salt.
a. Sweet
b. Sour
c. Salty
d. Bitter

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Tentang Find The Sentence's Mistakes

26. The tea is not sweet. I need some … .
a. Salt
b. Sugar
c. Pepper
d. Jam

27. There are so many chillies in this meal. It is so … .
a. Salty
b. Sweet
c. Spicy
d. Sour

28. The red dress is the … among the others in this shop.
a. Most beautiful
b. More beautiful
c. Beautifuler
d. Beautifulest

29. An ant is … than a butterfly.
a. Big
b. Bigger
c. Small
d. Smaller

30. I think this meal is … than the other one. You put too much salt.
a. Saltier
b. Salter
c. Sweeter
d. Sweet

Kunci Jawaban:

1. A
2. C
3. D
4. A
5. C
6. B
7. A
8. D
9. B
10. C
11. A
12. B
13. C
14. D
15. B
16. A
17. D
18. A
19. D
20. B
21. C
22. A
23. D
24. B
25. C
26. B
27. C
28. A
29. D
30. A

Demikianlah soal kosakata (vocabulary) Bahasa Inggris SD. Semoga soal tersebut dapat membantu teman – teman semua dalam meningkatkan perbendaharaan kosakata kalian. Terima kasih.

Baca Juga:

Kata-Kata Mutiara Bijak Bahasa Inggris & Artinya
Contoh Soal Reading Comprehension Narrative Text & Kunci Jawaban
4 Contoh Berita Acara dalam Bahasa Inggris