Soal Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !

1. My English teacher …… happy because we practice speaking well.
a. is
b. are
c. am
d. has

2. Those candies………. my brother’s.
a. is
b. are
c. am
d. has

3. Risa…….. many comic books at her house.
a. have
b. has
c. is
d. are

4. Perry: How…..your examination yesterday?
Dodo: I think the examination…..full of great questions.
a. Was-were
b. Is-are
c. Was-was
d. Were-were

5. Maria didn’t attend the English course……
a. Tomorrow
b. Next day
c. A week ago
d. Now

6. Rani: Why did you ….. in the middle of crowd yesterday?
Rini: I was panic. I thought that there was a problem.
a. ran
b. run
c. running
d. runs

7. Fahrul doesn’t ….. apple. He …… orange very much.
a. Likes – loves
b. like – love
c. liked – loved
d. like – loves

Baca Juga:  Soal Geografi Kelas 12 Tentang Pengindraan Jauh & SIG

8. This notice tell us to be careful to…. on the floor.
“Watch out your step! The floor is wet and slippery.”
a. watch
b. mop
c. look
d. walk

9. What is the meaning of this sign?

Parking

a. Don’t play here.
b. Picnic is forbidden.
c. Don’t park here.
d. Don’t piss your friend.

10. What is the meaning of this sign?

10

a. Don’t turn on the fire.
b. Don’t burn the trash.
c. Don’t smoke here.
d. Don’t play with fireworks.

11. Marcel: Why do you look so sad, Aliq ?
Aliq : My cat is sick now. It is going to have an operation this afternoon.
Marcel : ____ .
Aliq : Thanks for your sympathy
a. I’m glad to hear that.
b. I like to hear that.
c. I am sorry to hear that.
d. Let’s go shopping.

Baca Juga:  Contoh Soal Bahasa Inggris SD Kelas 2 Semester 1 dan Jawaban

The following picture is for number 12 to 14.

12

12. Nada: Where is the post office?
Melody: It is ___ the hospital.
a. beside
b. between
c. across
d. in front of

13. Nadya: Where is the library?
Elco: It is ___ city hall and post office.
a. beside
b. between
c. across
d. in front of

14. Jein: Where is the bank?
Lolita: It is ___ hotel.
a. between
b. next to
c. across
d. in front of

The following story is for number 15.

The Goose with the Golden Eggs

One day a countryman going to the nest of his Goose found there an egg all yellow and glittering. When he took it up, it was as heavy as lead and he was going to throw it away, because he thought a trick had been played upon him. But he took it home on second thoughts, and soon found to his delight that it was an egg of pure gold. Every morning the same thing occurred, and he soon became rich by selling his eggs. As he grew rich he grew greedy; and thinking to get at once all the gold the Goose could give, he killed it and opened it only to find nothing.

Baca Juga:  Cerita Rakyat Sangkuriang dalam Bahasa Inggris

Source: http://www.taleswithmorals.com/aesop-fable-the-goose-with-the-golden-eggs.htm

15. What is the moral value of the story?
a. We should be thankful and do not be greedy.
b. We should be rich and pet goose.
c. We should sell eggs of goose to be rich.
d. We should take care of goose in its nest.

Kunci Jawaban:

1. A
2. B
3. B
4. C
5. C
6. B
7. D
8. D
9. C
10. C
11. C
12. C
13. B
14. B
15. A