Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 & Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 & Kunci Jawaban

I. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !

The following text is for question number 1 to number 5

My Sister, My Best Friend

I have an older sister. She is very beautiful. Her personality is like an angel. She is 10 years older than me. Now, I am ten years old. Even though, we were born in different era, she always tries to understand my condition and gives good advice. She tells me how to make many friends and be good to my friends. She always accompanies me everywhere when she doesn’t go to campus. She guides me to do my homework. She is like my Google. She will answer all of my questions. I feel so much grateful to have her as my sister. She is more than a sister. She is also my best friend.

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 dan Kunci Jawaban

1. How old is the writer’s sister now?
a. ten years old.
b. fifteen years old.
c. twenty years old.
d. twenty five years old.

2. How does the writer’s sister look like?
a. ugly
b. bad
c. pretty
d. dirty

3. From the text we can imply that the writer’s sister personality is….
a. Very good
b. Not too bad
c. Poor
d. Fair

4. Why does the writer say that her sister is like Google?
a. because her sister works at Google.
b. because her sister is good at computer.
c. because her sister is a gamer.
d. because her sister can answer all of her questions.

5. How is the writer’s feeling for having an angel sister?
a. thankful
b. ungrateful
c. upset
d. terrible

Baca Juga:  6 Contoh Pembukaan Pidato Bahasa Inggris

6. Lisa : …….. are you from, Kaylie?
Kaylie : I’m from Texas.
a. What
b. When
c. Where
d. How

7. Milly:…….do you do?
Cinta: How do you do?

a. What
b. How
c. Where
d. Why

8. Pia: …… were you born?
Tori : I was born on May 23, 2006.

a. What
b. Where
c. When
d. How

8. I am very…….I need a bottle of mineral water to save my throat.
a. hungry
b. thirsty
c. angry
d. sorry

9. Sinta: I need to draw the classroom map on this paper but I forgot to bring my pencil case………I borrow your pencil, please?
Ekas : Of course. Here it is.

a. May
b. Have
c. Should
d. Has

10. Mimi: Where should we go to if we would like to save money? I have a plan to buy some new encyclopaedias.
Pevi: Wow, that’s great. I think you should go to…

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 & Kunci Jawaban

a. a bank
b. a police station
c. a swimming pool
b. a book store

11. Wishnu has got cough. He goes to see a doctor and suggested not to….

a. drink a lot of ice
b. drink a lot of water
c. drink lemon water
d. drink warm water

12. Fira: May I……….your jacket? I feel cold here.
Juno: I am sorry. I am wearing it. I also need it.

a. lend
b. borrow
c. sew
d. burn

Kunci Jawaban

1. C
2. C
3. A
4. D
5. A
6. C
7. B
8. C
9. B
10. A
11. A
12. B