Soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban

I. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !

1. It is an animal. It has a small body and four legs. It usually runs in the kitchen or garage. It is an animal which plays as Jerry in a famous cartoon movie. It is a….
a. cat
b. mouse
c. dog
d. rabbits

2. It is an animal. It has two legs and wings. It can fly high. It is a ….
a. duck
b. bird
c. goose
d. hen

3. It is an animal. It has big body. Its favourite food is bamboo.
a. bear.
b. panda
c. cow
d. buffalo

4. Giraffe is …. than cow.
a. smaller
b. bigger
c. longer
d. taller

5. My cat is cuter …. my friend’s.
a. to
b. and
c. than
d. then

Baca Juga:  Contoh Soal Bahasa Inggris SD Kelas 2 Semester 1 dan Jawaban

6. Tata is taller than Rizky. Jamila is shorter than Rizky. Prilly is taller than Jamila.
So, Prilly is shorter than…
a. Tata
b. Jamila
c. Rizky and Jamila
d. Tata and Rizky

7. you – how – clever – are – !
Arrange the scramble words above.
a. How are you clever!
b. How clever you are!
c. You are how clever!
d. Are you how clever!

8. girl – baby – pretty – a – what – !
Arrange the scramble words above.
a. Baby what pretty a girl !
b. What a baby girl pretty!
c. What a pretty baby girl!
d. A baby girl what pretty!

9. The synonym of word ‘awesome’ is ….
a. awful
b. great
c. bad
d. sour

10. The synonym of word ‘hilarious’ is ….
a. serious
b. scary
c. funny
d. dangerous

Baca Juga:  40 Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1

11. The antonym of word ‘quick’ is….
a. slow
b. fast
c. express
d. past

12. The antonym of word ‘beautiful’…
a. awesome
b. awful
c. pretty
d. heavenly

13. Sasi : Do you like meatball?
Putri : Yes, I do. I think it is…..
a. bad
b. tasty
c. rotten
d. worse

14. Randi is ….. a comic book now.
a. cooking
b. eating
c. going
d. reading

15. Rini ……. a letter yesterday.
a. writing
b. wrote
c. write
d. written

16. Anita….badminton everyday with her father.
a. play
b. playing
c. plays
d. played

17. Arina came to my house at 2 p.m. two days ago.
If today is Sunday, then what day did Arina come to my house?
a. Monday
b. Wednesday
c. Friday
d. Tuesday

Baca Juga:  5 Contoh Perkenalan Dalam Bahasa Inggris Untuk Interview dan Artinya

18. Lily ….. on Sundays. On that days, she usually hang out with her family.
a. does not work
b. not working
c. did not work
d. worked

19. My work is to help doctor in the hospital. Who am I?
a. a doctor
b. a. soldier
c. a. teacher
d. a nurse

20. I go to school from Monday to Friday. I come to the classroom and help the students to study. I explain the materials to the students. Who am I?
a. a headmaster
b. a teacher
c. a librarian
d. a student

Kunci Jawaban:

1. b
2. b
3. b
4. d
5. c
6. d
7. b
8. c
9. b
10. c
11. a
12. b
13. b
14. d
15. b
16. c
17. c
18. a
19. a
20. b