Kumpulan Soal Bahasa Inggris Tes Masuk Universitas

Kumpulan Soal Bahasa Inggris Tes Masuk Universitas – Hai sahabat! Biasanya, untuk dapat masuk atau mendaftar ke suatu universitas, ada beberapa jalur yang dapat ditempuh, seperti jalur beasiswa atau jalur tes. Jika kita memilih jalur tes, maka ada tes yang terdiri dari beberapa mata pelajaran yang harus di kerjakan sesuai dengan pogram studi yang kita pilih. Berikut adalah kumpulan soal Bahasa Inggris tes masuk universitas.

Soal Bahasa Inggris

Select the correct answer from the four choices given!

1. Since the 1994 FIFA World Cup, FIFA … an anthem composed by the German composer Franz Lambert.
A. adopts
B. adopted
C. has adopted
D. was adopting

2. … with the consequence of his attitude, Michel signed his resign letter.
A. Embarrassed
B. Embarrassing
C. Embarrass
D. Embarrasses

3. … she finishes the daily report, she leaves the office.
A. that
B. once
C. while
D. unless

4. Mary, … to win the prize, tripped when she ran upstairs.
A. having thrilled
B. thrilling
C. thrilled
D. thrill

5. Many kids refuse to eat healthy food because their parents always let them … whatever they like.
A. eat
B. to eat
C. eating
D. ate

6. At 7 P.M. tonight, the tax payers … their report online.
A. will submitt
B. will be submitting
C. will be submitted
D. will submitting

Baca Juga:  Contoh Explanation Text About Global Warming Terbaru

7. Caecilians, … , are the only amphibians are the bind.
A. live underground
B. live underground which
C. which live underground
D. live which underground

8. During his career, Luther Van Dross, … , sold over twenty-five millions album and won eight Grammy Awards.
A. which and American singer and producer
B. was an American singer and producer
C. an American singer and which producer
D. an American singer and producer

9. … the citizen must obey.
A. That the result and the outcomes of the elation
B. Which the result and the outcomes of the election
C. Whatever the results and the outcomes of the election
D. When the result and the outcomes of the election

10. If you put a wet towel directly under the sun, it … memortarily.
A. will dry
B. will dries
C. dry
D. dried

11. … is a fleshy fruit produced from a single ovary.
A. Because the botanical definition of a berry
B. The botanical definition of a berry which
C. The botanical definition of a berry
D. That the botanical definition of a berry

12. His father is an experienced investor who is accostumed to … with residential properties.
A. deal
B. dealing
C. be dealing
D. be dealt

13. The chief accountant … the monthly report for seven hours when the director arrived.
A. has been scrutinize
B. has been scrutinizing
C. had been scrutinized
D. has been scrutinized

Baca Juga:  Pengertian dan 3 Contoh Memo Dalam Bahasa Inggris

14. After his parents passed away, Sam lived …
A. his self
B. himself
C. by his self
D. by himself

15. The role of a geologist varies not only with his area of specilization, but also …
A. it varies with experience earned on the occupational specialties
B. with experience earned on the occupational specialties
C. Varies with experience earned on the occupational specialties
D. its experience earned on the occupational specialties

16. That machine … if you fixed it immediately.
A. would work
B. would be worked
C. would have worked
D. would have been worked

17. The Venice fil festival is … which was founded by Count Giuseppe VoIP in 1932.
A. year festival
B. a year festival
C. years festival
D. yearly festival

18. We made the pie with … cherries.
A. pit
B. pitted
C. pitting
D. pitting of

19. Hardly ever … the sam world twice alike.
A. the little boy spelled
B. did spell the little boy
C. did the little boy spell
D. spelled the little boy

20. The family … with the neighbor since the tragedy.
A. had rarely engaging
B. had rarely engaged
C. has rarely engaging
D. has rarely engaged

Baca Juga:  Contoh Descriptive Text About Person & Artinya

21. Joe … a terrible role model for his younger brother all day yesterday.
A. was
B. being
C. has been
D. was being

22. It is necessary that the Department of Military … the 20th annual State Veterans Homes Week.
A. celebrated
B. celebrate
C. celebrates
D. to celebrate

23. Not all people can afford … in a big city like New York.
A. live
B. to live
C. living
D. for living

24. When entering a Japanesehome restaurant, it is … to remove shoes.
A. customary
B. customs
C. customer
D. custom

25. … the family were satisfied with the holiday.
A. beside the hotel
B. among the hotel
C. between the hotel
D. besides the hotel

Kunci Jawaban:
1. C
2. A
3. D
4. A
5. A
6. B
7. C
8. D
9. C
10. A
11. C
12. B
13. C
14. D
15. B
16. C
17. B
18. B
19. C
20. D
21. A
22. C
23. B
24. A
25. D

Demikianlah kumpulan soal Bahasa Inggris tes masuk universitas. Semoga bermanfaat sehingga dapat membantu kalian sebelum menghadapi tes masuk universitas yang sesungguhnya. Terima kasih.

Baca Juga:

7 Tips Belajar Bahasa Inggris Untuk Pemula
Daftar Kalimat Singkat yang Paling sering Digunakan di Kelas
Contoh Surat Lamaran kerja Bahasa Inggris Yang Benar