Contoh Soal Bahasa Inggris SD Kelas 2 Semester 1 dan Jawaban

Contoh Soal Bahasa Inggris SD Kelas 2 Semester 1 – Berikut terdapat latihan soal Bahasa Inggris untuk kelas 2 SD lengkap dengan kunci jawabannya.

I. Choose the Correct Answer by Crossing (X) a, b, or c!

1. We meet Mr. Andro in the morning. We should say. . .

a. Good morning
b. Good afternoon
c. Good night

2. My father goes to work in the . . . . (pagi)

a. afternoon
b. morning
c. evening

3. I go to bed in the . . .(malam)

a. afternoon
b. evening
c. night

4. This is my father. …. name is Mr. Dwark.

a. her
b. his
c. my

5. This is my aunt. …. name is Mrs. Anita.

a. her
b. his
c. my

6. ….. name is Loki. I am a student.

a. her
b. his
c. my

7. we should wear a …. in our head.

a. shirt
b. hat
c. tie

8. Ani wears her . . . before she sleep.

a. shirt
b. skirt
c. pajamas

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban

9. In the school, we have to wear black . . .

a. shoes
b. skirt
c. shirt

10. Elementary school wear a red . . . .

a. pants
b. trousers
c. shirt

11. A : Where do you live?
B : . . . ..

a. I’m fine. Thank you.
b. Thank you.
c. I live at Jl. Landak No.33

12. We can hear with our. . .

a. head
b. ears
c. eyes

13. We see with our . . .

a. head
b. ears
c. eyes

14. We play basketball with our. . .

a. hands
b. foot
c. head

15. People play football with . . .

a. hands
b. feet
c. leg

16. Sunday – Monday – . . . .
The next day is . . .

a. Tuesday
b. Wednesday
c. Saturday

17. The flag ceremony is held on . . .

a. Sunday
b. Monday
c. Wednesday

18. We celebrate Independence Day in . . .

a. September
b. August
c. July

19. I am hungry. I want to eat . . .(mie)

a. chicken
b. tomato
c. noodle

20. My father favorite drink is . . . .(kopi)

Baca Juga:  Cerita Rakyat Keong Mas dalam Bahasa Inggris

a. coffee
b. tea
c. water

Text for question 21-25.

My name is Lidya . Today my family go to the zoo. Zoo is a place with many animals. In the zoo I see a lot of animals. There are 2 tiger,a lion, 7 deers, monkey, panda, and many more. I am happy to go to zoo. I take a photo with a snake in the zoo. I see many people in the zoo.

21. What is zoo?

a. a place for many people.
b. a place for taking photo
c. a place for animals

22. With whom Lidya go to the zoo?

a. people
b. her family
c. animals

23. What does Lidya see in the zoo?

a. animals
b. vegetable
c. clothes

24. How many lion Lidya see in the zoo?

a. two
b. one
c. seven

25. with what animal Lidya take a photo?

a. tiger
b. lion
c. snake

II. Pair the Words With the its Translation in the right!

Baca Juga:  Soal & Kunci Jawaban Reading Comprehension

26. Skirt – a. Nanas
27. Good Afternoon – b. Selamat sore
28. Uniform – c. Rok
29. Two Ducks – d. Seragam
30. Spinach – e. Lehernya
31. Carrot – f. Nenek
32. Pineaple – g. Dua Bebek
33. Grandmother – h. Dada dia
34. Her neck – i. Wortel
35. His chest – j. Bayam

III. Rearrange into the Correct Words.

36. R – D -B – E – A = . . . (roti)
37. O – U – T – S – R – R – E = . . . . (celana panjang)
38. I – I – L – H – C = . . . . (cabai)
39. T – O – T – A – O – M = . . . . (tomat)
40. E – E – P – H – T – L – A – N = . . . . . (gajah)

Key Answer
1.A 11.C 21.C
2.B 12.B 22.B
3.C 13.C 23.A
4.B 14.A 24.B
5.A 15.B 25.C
6.C 16.A
7.B 17.B
8.C 18.B
9.A 19.C
10.C 20.A
26.C 31.I
27.B 32.A
28.D 33.F
29.G 34.E
30.J 35.H
36. BREAD
37. TROUSER
38. CHILI
39. TOMATO
40. ELEPHANT