Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 2 SD Semester 2 dan Jawaban

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 2 SD Semester 2 – Silakan kerjakan latihan soal berikut, untuk meningkatkan kemampuan bahasa Inggris kalian semua.

I. Choose the Correct Answer by Crossing (X) a, b, or c!

1. Alika : Hi Adi. How are you today?
Adi : . . . . . ., How are you Alika?

The correct answer is…

a. Hi Alika.
b. Good morning.
c. I’m fine. Thank you.

2. Joan meet his father in the afternoon. She should says . . .

a. Good morning
b. Good Afternoon
c. Good day!

3. Good Night should say in the . . .

a. Night, before sleep
b. Afternoon, before sleep
c. morning, before go to school

4. How are you. In Indonesia means . . .

a. Selamat Pagi
b. Apa kabar
c. Selamat berjumpa

5. I’m fine. In Indonesia means . . .

a. Terimakasih
b. Tidak apa2
c. Saya baik-baik saja

Baca Juga:  Materi Tenses: Past Perfect Tense

6. We hold something with our . . . (tangan)

a. hands
b. arms
c. leg

7. We kick the ball with our. . .

a. leg
b. arm
c. foot

8. We have 10 ….. (jari tangan)

a. toes
b. fingers
c. foot

9. The highest part of our body is. . . .(kepala)

a. foot
b. head
c. chest

10. A mask is put on our . . . (wajah)

a. face
b. ear
c. head

11. Today is Monday. 3 days later is . . .

a. Tuesday
b. Wednesday
c. Thursday

12. Today is Sunday. Yesterday was . . .

a. Sunday
b Friday
c. Monday

13. Our school held Flag Ceremony every . . . .

a. Monday
b. Sunday
c. Friday

14. Tuesday – Wednesday – . . . . .- Friday.

a. Saturday
b. Sunday
c. Thursday

15. 12 + 11 = . . . .

a. twenty
b. twenty two
c. twenty three

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawaban

16. 30 – 4 = . . . .

a. twenty six
b. twenty nine
c. twenty five

17. 17 + . . . = 25

a. nine
b. six
c. eight

18. eleven plus fifteen equal to . . .

a. 25
b. 26
c. 27

19. We can borrow a book in school . . .

a. canteen
b. office
c. library

20. We buy some snacks in the . . . .

a. canteen
b. class
c. library

21. The students play in the . . .

a. canteen
b. school yard
c. class

22. We can meet the teacher in the . . .

a. school yard
b. teacher office
c. canteen

23. An animal long trunk is. . . .(gajah)

a. elephant
b. cow
c. dog

24. An animal produce milk is . . .

a. elephant
b. bird
c. cow

25. An animal that like flowers . . .

a. butterfly
b. monkey
c. cat

II. Translate into English!

26. Dua puluh lima = . . . .
27. Dua puluh enam = . . .
28. Kuda = . . . .
29. Seekor Monyet = . . . .
30. Dua ekor tikus = . . . . .
31. Banteng = . . . .
32. Selamat Sore = . . .
33. Tante = . . .
34. Sepupu = . . .
35. paman = . . .

Baca Juga:  Contoh Pidato Bahasa Inggris Tentang Ibu

III. Answer in English Correctly!

36. The father of father is . . . .(kakek)
37. The mother of mother is . . . (nenek)
38. The animal live in the water is . . . (ikan)
39. The king of the jungle is . . . (harimau)
40. twenty seven minus six is equal to . . . .

Key Answer

1.C 11.C 21.B
2.B 12.B 22.B
3.A 13.A 23.A
4.B 14.C 24.C
5.C 15.C 25.A
6.A 16.A
7.C 17.C
8.B 18.B
9.B 19.C
10A 20.A

26. Twenty Five 31. Bull
27. Twenty six 32. Good Evening
28. Horse 33. Aunt
29. A monkey 34. Cousin
30. Two mice 35. unlce
36. Grandfather
37. Grandmother
38. Fish
39. Tiger
40. Twenty one